Älgkalvsinnerfilé med potatis och jordärtskockspuré
Samt rödvinssås

4 pers

500 g potatis

800 g älgfilé

4 dl rödvin
1 liten gul lök hackad
1 liten morot hackad
2 dl viltfond
maizena express mörk
salt och peppar

500 g jordärtskockor
50 g smör
2 dl grädde
salt och peppar

Bryn filén runt om i smör krydda med salt och peppar
Stek klart i ugn så rosa du bara vågar linda in i folie och låt vila
15 min innan servering

skala potatis och jordärtskockor koka mjuka i saltat vatten, häll av
och låt ånga av en stund ha i smöret smält och grädden krydda
med salt och peppar ev nyhackad persilja

Såsen:
Bryn lök och morot i lite smör slå på vinet och fonden koka
Ner till ca 3-4 dl sila av och red med maizena express mörk
Smaka med salt och peppar

Servera med sockerärtor


Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background6.jpg