Älggryta med gul curry och limeblad

4 pers

800 g grytbitar av älg(går bra med vilket vilt som helst)
1 färsk chili strimlad
2 st citrongräs bankade och strimlade
4 klyftor vitlök hackade
2 gula lökar grovt hackade
2-5 msk gul curry beroende på hur stark du vill ha
1 tärning hönsbuljong
vatten
1 burk cocosmjölk
Kärsk koriander

Bryn grytbitarna i olja tillsammans med vitlök,lök,chili och citrongräs
Krydda med salt och peppar strö över curry efter smak och bryn en stund till
Slå på vatten så de täcker och lägg i buljongtärningen koka upp och låt småputtra tills köttet är mört fyll på med mer vatten om de behövs på slutet när köttet är mört ha i cocosmjölken
Om du vill ha en tjockare konsistens red med maizena ljus
Strö över grovhackad koriander och servera

Gott ris till

Kokt basmatiris för fyra gör enl paketet(jag använder onkel bens i kokpåse)
1 dl sultanrussin(eller hackade aprikoser)
½ dl flagad rostad mandel
½ dl rostade cocosflingor
blanda allt innan servering

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background6.jpg