Älgytterlår Provencal med tomat och baconrullade haricot verts

4 pers

800 g älgytterlår delat på mitten
2 st tomater
1 kg skalad potatis skivad i 2 mm skivor
4 skivor bacon
100 g hari cote verts förvälvda
vitlök
persilja
smör


Dela ytterlåret så du får filéform på köttet krydda med salt och peppar
Bryn i smör stek klart i ugnen 120 grader till innetemperatur på 54 grader
Linda in i folie och låt vila ca 20 min innan du skivar upp de.
Gör ett gott vitlökssmör med persilja i
Dela upp hari cot verts i fyra högar linda en baconskiva runt och stek dom
I pannan, dela tomaterna och krydda med salt och peppar ugnsbaka
Ca 10 min 180 grader, låt den skivade potatisen ligga i kallt vatten så stärkelsen
Försvinner häll av och torka den med en handuk stek ljyllenbrun i smör krydda
Med salt och peppar samt ev lite pressed vitlök om önskas

 

Receptet kommer från www.devilda.se

 

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background6.jpg