Älgkalvfrikadeller med currysås

4 pers

600 g älgfärs mald två gånger på finaste skivan
3 äggulor
1 dl fint ströbröd
1,5 dl grädde
salt/peppar
1 liter buljong till att koka i

Bland a ströbröd, grädde, äggulor låt svälla en stund blanda i färsen och krydda med salt/peppar låt vila 10 min
Rulla lagom stora köttbullar koka upp buljongen och låt sjuda lägg i några köttbullar i taget
Och låt sjuda 4-6 min


Currysås
2 charlottenlökar finhackade
½ äpple fintärnat
curry efter smak
2 dl buljong älg eller höns
2 dl grädde
maizena ljus

fräs lök,äpple och curry i olja några minuter ha i buljongen och grädden låt koka ner en stund
red av med maizenan smaka av med salt/peppar och ev mer curry

du kan värma frikadellerna i såsen servera med ris

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background6.jpg