Grundrecept Färsrätter Devilda

500 g färs(älg, hjort, vildsvin eller blanda som du vill)
1 dl ströbröd
1 dl mjölk(eller grädde)
1 dl finhackad stekt lök
1 ägg
salt och peppar 
 
Blanda ströbröd, mjölk och ägg låt svälla 10 min, blanda i färsen och krydda med salt och peppar. Med den här kan du göra vanliga köttbullar eller pannbiffar men du kan också göra flera andra roliga maträtter.
 
Ostfyllda biffar: skär kuber av någon god ost typ wästerbottens ost eller gorgonzola 1x1 cm. Forma biffar av grundfärsen och lägg en ostkub i mitten stek i smör på medelvärme

Baconlindade Biffar: Forma lagom stora biffar linda en baconskiva runt och fäst med tandpetare
 
Lindströmare: Blanda i färsen ½ dl kapris och 1 dl hackade rödbetor forma biffar och stek.
 
Persiljejärpar: Finhacka 1 ½ dl persilja blanda i färsen forma till järpar med en sked. 
 
Grekerna: Blanda i färsen 1 dl tärnade fetaost, 3 msk hackad persilja, 2 st vitlöksklyftor.
 
Italien: Blanda i färsen 3 msk hackad basilika, 3 msk finhackade soltorkad tomat forma järpar med en sked linda in varje järpe i en skiva parmaskinka stek i ugn med lite olivolja.
Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background20.jpg