Bourgenonne på hare

4 pers

lår och bogar från en hare i huggna i 2 cm bitar
200 g rökt sidfläsk i bit tärnad i 1 cm tärningar
200 g smålök
200 g champinjoner små hela färska
färsk timjan
salt och peppar
3-5 dl rödvin
3 tärningar hönsbuljong

Stek fläsket först så de får fin färg lägg i en bunke, sedan löken i fettet från fläsket till fin färg lägg i bunken sist champinjonerna här kanske du får tillsätta lite smör. Krydda med salt och peppar och lägg även dessa i bunken bryn nu haren runt om. Krydda med salt och peppar använd en järngryta om du har till haren annars bryn i stekpanna och lägg den sen i en kastrull slå på vinet och ha i vatten så de täcker ordenligt. Lägg i hönsbuljongtärningarna låt koka upp skumma om de behövs. Sänk värmen så de bara sjuder ha i en kvist eller två timjan och hälften av fläsket, löken och champinjonerna låt koka under lock ca 45 min känn på köttet så de är mört ha i resten av fläsk,lök och champinjoner låt koka
Ytterligare ca 15 min red med maizenamjöl brun till såsig konsistens

Servera med ris och kokta grönsaker

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background9.jpg