Hjortytterfilé Nordkarlotten med mandelkroketter
Och lökfrästa hari cote verts

4 personer

800 g Hjortytterfilé (eller rådjur)
100 g kallrökt lax i skivor

200 gram murklor
3 dl visprädde
½ hackad gul lök
1 tärning hönsbuljong
2 dl vatten
salt och peppar

Bryn filén i smör runt om stek klar i ugn 125 grader
Ca 15-20 min låt vila i folie innan du skivar den

Murkelsåsen
Bryn svampen och löken i smör salta och peppra när
Murklorna börjar ”hoppa” ha i vattnet och ev 8 cl sherry
Samt buljongtärningen låt koka ca 5 min, tillsätt grädden
Låt koka ca 15 min red av med maizena express mörk

Kroketter

800g potatis
4 msk olja
4 äggulor
salt och peppar

Koka potatisen häll av och låt ånga av några minuter pressa
Potatisen ha i olja och äggulor rör om till en jämn smet smaka av
Med salt och peppar(ska vara ganska hård)

Rulla bollar av smeten stora som pingisbollar panera i
Vetemjöl, uppvispat ägg samt ströbröd med krossad hyvlad mandel i
Fritera i olja gyllenbruna

Servering
Skiva köttet lägg upp på ett fat lägg en liten bit av den rökta laxen mellan
Varje skiva kött slå lite sås över
Servera med kroketter och lökfrästa hari cots verts

 


Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background7.jpg