Hjortfranssyska med rödvinskokt rödlök och rotfruktsgratäng

4 pers

hjortfransyska på ca 1 kg
3 st medelstora rödlökar
ca 3dl rödvin
4 msk strösocker

2 morötter
600 g potatis
1 palsternacka
1 gul lök
1 bit purjolök
1 bit rotselleri
ca6 dl grädde
salt och peppar

krydda köttet med salt och peppar bryn runt om i smör kör klart i ugn
120 grader till en innentemp på 54 grader linda in i folie och låt vila ca 20 min
innan du skivar den

skiva rödlöken tunt och lägg i en kastrull ha i sockret och vinet låt koka
tills nästan all vätska är borta klart

gratängen
skiva alla grönsaker tunt blanda och krydda med salt och peppar lägg i en
ugnsfast form täck med grädden grädda på 150 grader ca 1 timme eller tills
grönsakerna är mjuka på slutet kan du ha på riven god ost och öka graderna
till 180 grader till en fin yta


Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background7.jpg