Helstekt hjortytterfilé med murkelgräddsås och pommes Anna

4 pers

800g hjortytterfilé
1 gul lök hackad
400 g murklor förvälvda och hackade (finns klara på burk i affärn)
3 dl vispgrädde
1 tärning hönsbuljong
smör
salt/peppar
1 kg potatis skalad och skivad tunt

Pommes Anna: stek potatisen i smör krydda med salt och peppar(som råstekt)
Lägg i en rund ugnsform klicka på 100 g smör baka i ugnen 200 grader ca 30 min
Ha på någon tyngd så den håller formen till potatisen är mjuk

Fräs lök och murklor i smör krydda med salt och peppar till murklorna börjar ”hoppa”
Slå på grädden och lägg i buljongtärningen koka upp och låt koka till önskad konsistens

Krydda köttet runt om kring med salt och peppar bryn i smör stek klart i ugnen 125 grader
Till 52 grader innertemp ta ut och linda in i folie låt vila ca 20 min innan du skivar

Servera någon god gele och grönsaker till

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background7.jpg