Hjortlever med honungstekta rotfrukter och konjakssås

4 pers

800g hjortlever från ungdjur
mjöl att vända levern i
smör till stektning

Rotfrukter
400 g potatis
1 stor morot
1 stor palsternacka
1 liten kålrot
4 msk honung
2 msk smör

Såsen
1 lök hackad
1 liten morot hackad
1 kvist timjan
1 lagerblad
2 dl rödvin
3 dl fond(vilt eller höns)
maizena snabbredning brun
ca 5-10 cl konjak beroende på hur stark smak du vill ha
ev 2 dl om så önskas

rotfrukterna: skala och skär i stavar koka upp saltat vatten och blanchera grönsakerna
ca 5 min häll av stek i smöret krydda med salt och peppar på slutet ha på honungen
och stek några minuter till

Såsen: fräs grönsakerna och kryddorna i lite olja tillsätt vinet och fonden låt koka upp
Och koka ca 15 min eller tills 3 dl är kvar red av med maizenan och smaka av med konjak och salt/peppar tillsätt ev grädde om du vill för rundare smak

Levern: Ta bort hinnan på levern och skiva den spola i kallt vatten några minuter för att få ut lite blod torka skivorna vänd i mjöl och krydda stek i smör 2-3 min på varje sida stek inte för länge bara

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background7.jpg