Saltstekt hjortinnanlår

4 pers

en hjortstek på ca 600-800 gram
3 kvistar rosmarin
10 st enbär
4 klyftor vitlök
1 kg grovsalt

Putsa steken och lägg den i en gryta gärna lite trångt, krossa enbär och vitlök
Lite grovt lägg de runt köttet och även rosmarinkvistarna täck med saltet
Ställ in grytan i förvärmd ugn 175 grader i ca 40 min tills innertemp på steken
Är 60 grader ta ut grytan och låt stå ca 25 min innan du skivar och serverar

Tillbehör
Vinägersås
1 morot Fintärnad
2 rödlökar hackade
1 liten purjolök hackad
100 g blekselleri hackade
1 dl rödvinsvinäger
1 msk tomatpure
4 vitlöksklyftor finhackade
10 vitpepparkorn
5-10 enbär(beroende hur stark du vill ha smaken)
5 dl viltfond
salt/peppar
maizena snabbredning mörk
olja till stekning

fräs grönsakerna i olja så dom får färg häll i vinägern och låt koka så all vätska nästan försvinner ha i tomatpurén den hackade vitlöken, enbär och pepparkorn fräs lite ha i viltfonden och låt koka tills de är ca 3 dl kvar sila såsen och red med maizena smaka av med salt och peppar

servera med ugnsrostad potatis och rotfrukter

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background7.jpg