Smördegsinbakad rådjursfärs med kantareller, brysselkål samt rödvinssky

4 pers
500 g rådjursfärs
1 ägg
200 g kantareller smörsteka med lök
salt peppar
½ dl grädde
4 smördegsplattor ca 10cm*20cm
1 uppvispat ägg

400 g brysselkål förvälvda
1 liten gul lök hackad
pkt bacon strimlat
smör till stekning
salt/peppar

1 liten gul lök hackad
1 liten morot hackad
1 lagerblad
1 kvist timjan(eller lite torkad)
2 dl rödvin
3 dl viltfond
maizena snabbredning brun
salt/peppar

Blanda färsen med ägget krydda med salt och peppar ha i grädden och kantarellerna hackade
Blanda väl fördela färsen på smördegen pensla kanterna med ägg och vik ihop nagga kanterna med en gaffel så de håller ihop pensla med ägg och grädda i ugn 200 grader ca 10-15 min

Såsen: bryn lök och morot i lite olja slå på vinet och fonden låt koka tills 3 dl är kvar red med maizena till lagom konsistens smaka av med salt/peppar sila bort lök och morot

Stek brysselkål, lök och bacon tilsammans krydda

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background3.jpg