Ugnsbakad vildsvinsskinka

1 st rimmad vildsvinsskinka ca 2 kg
Rivet skal från två apelsiner
30 kryddpepparkorn
30 hela nejlikor
10 lagerblad
2 msk dijonsenap
2 stora ark aluminiumfolie

grovkrossa alla kryddor i en mortel lägg ut ett ark med folie på bänken och häll hälften av kryddorna och hälften av apelsinskalet på gnid in skinkan med senapen och lägg den på kryddorna ha på resten av kryddorna och skalet vik ihop och slå in i ytteligare ett ark med folie. Baka i ugn 175 grader ca 2 tim till en innertemp på 72 grader

Servera med en god senap potatisstamp och ev lite glaserad rödkål

Glaserad rödkål
Strimla 5 dl färsk rödkål. Sätt på en kastrull med 20 gram smör och 1 dl socker låt allt smälta ha i rödkålen och låt fräsa några min ha därefter ca 1 dl rödvin låt koka 5 min

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background5.jpg