Vildsvinsmedaljonger med rödvinskokt rödkål och blomkålspuré

4 pers

800g vildsvinsfilé styckade i 8 medaljonger
1 litet huve rödkål
½ fl rödvin
1 dl socker
1 stort huve blomkål
1 liter mjölk
smör
salt/peppar

Strimla rödkålen fint fräs i lite smör ha på sockret och fräs ytterligare en stund
Slå på vinet krydda med salt och peppar koka ner så all vätska försvinner och
Kålen är mjuk.
Skär ner blomkålen koka i mjölken med lite salt tills den är mjuk häll av nästan all
Mjölk men spar den ha i en rejäl klick smör och mixa blomkålen slät tillsätt mer av mjölken
Om de behövs smaka av med salt och peppar

Krydda medaljongerna med salt och peppar stek på medelvärme i smör
 

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background5.jpg