Kryddstekt Vildsvinsrygg

4 pers

ca 1 kg vildsvinsrygg putsad
1 msk rosmarin
1 msk timjan
2 msk grillkrydda
1 msk vitlökpeppar
salt och peppar

Blanda alla kryddor och gnid in ryggen med blandningen låt
Ligga ca 1 timme innan stekning bryn den runt om i smör och olja
Kör klart i ugn 150 grader tills ca 60 grader temperatur


Baconpotatis

4 pers

2 stora eller 4 små bakpotatisar
1 pkt bacon
1 liten gul lök hackad
1 kruka gräslök skuren
4 äggulor
1 dl riven ost gärna wästerbottens

Baka potatisen som vanligt i ugnen utan folie, under tiden stek bacon och lök
I en liten klick smör. När potatisen är klar dela den på mitten och gröp ur
Blanda potatisen med baconblandningen, gräslök, äggulor, ost smaka av med
Salt och peppar fyll tillbaks i skalhalvorna och gratinera på 200 grader ca 10 min


Örtaioli

4 pers
1 kruka basilika
1 kruka persilja
1 kruka körvel
4 äggulor
4 klyftor vitlök
4 dl matolja
salt och peppar

Mixa örter och vitlök med 1 msk vatten, ha i en bunke med äggulorna
Använd elvisp ej för hög fart vispa medans du droppar i oljan
Smaksätt med salt och peppar

Receptet kommer från www.devilda.se

 

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background5.jpg