Picata på vildsvinsskinka med tomatsås

4 pers

600 g innanlår eller fransksyska av vildsvin
5 ägg
2-3 dl god lagrad ost typ cheddar riven
mjöl att panera i
smör att steka i
salt och peppar

såsen
5 dl krossade tomater
1 gul lök hackad
1 tärning hönsbuljong
salt och peppar
ev 1-2 klyftor vitlök om önskas

skiva köttet i tunna skivor och banka ut tunt vispa äggen och osten
smaksätt med salt och peppar
mjöla köttet och lägg i ägget stek på medelvärme i rikligt med smör ca 3 min/sida
se till att du får med ost på alla skivor

såsen
bryn löken i olja ha i tomaten och hönsbuljongen låt koka upp tillsätt
lite vatten om du vill ha en tunnare sås låt koka ca5 min vispa lite då och då
smaka av med salt och peppar och ev vitlök

servera med nykokt ris och gröna ärtor

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background5.jpg