Vildsvinsbiffar med ugnsbakade morötter och löksky

4 pers

600 g vildsvinsfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
salt och peppar

2 st gula lökar skivade
1 tärning hönsbuljong
1 msk socker
2 dl vatten
maizena snabb brun

8 st morötter
färsk timjan
2 msk strösocker
½ dl olivolja

Blanda ströbröd, mjölk och ägg ha i färsen och krydda blanda väl
Forma 8 små eller 4 stora biffar och stek i smör

Löksky
Stek löken i smör när den är nästan färdigstekt ha på sockeret och låt
Löken få en karameliserad yta häll på 2 dl vatten smaka av med salt och peppar
Red med maizena till lagom simmig konsistens

Morötter
Skala och skär stavar av morötterna lägg i en ugnsfats form krydda med salt
Och peppar hacka lite färsk timjan och häll olivoljan över blanda ordentligt
Ugnsbaka i 200 grader ca 15 min

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background5.jpg