Äppel och tomatgrillade vilssvinsspjäll

4 pers
ca 1,2 kg spjäll av vildsvin

kokmarinad

5 dl krossade tomater
4 dl äppelmos
2 liter vatten
salt och peppar
4 tärningar hönsbuljong
1 dl ajvar stark eller mild efter egen smak
2 dl honung

grillmarinad

3 dl honung
2 dl tomatpuré
2 dl ajvar stark eller mild
salt och peppar

Blanda allt till kokmarinaden i en stor kastrull koka upp lägg i spjällen
Låt småkoka ca 1-1/2 timme så dom är ordenligt möra
Låt kalna i marinaden

Blanda grillmarinaden
Pensla spjällen med rikligt av marinaden stek i ugn 225 grader
Ca 15-25 min så dom får fin färg

Ät med gott bröd och en fin sallad

Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background5.jpg