Vildsvinscarré på Italienska med saffransrisotto

4 pers

ca 800 g carré i bit
400 g krossade tomater
1 stånd blekselleri i stavar
1 gul lök i klyftor
4 klyftor vitlök skivade
2 dl vitvin
2 dl hönsbuljong
½ kruka basilika hackad

risotto
2 dl risottoris(avorio)
1 pkt saffran
1 gul lök hackad
½ dl olivolja
1 dl vitvin
grönsaksbuljong
2 dl riven parmesan

Bryn carrén runt om i en järngryta(glöm ej krydda med salt och peppar) ta med hälften av sellerin, vitlöken och löken. Medans du bryner köttet ha i krossade tomater vin och fond låt carrén bressera tills den är mör ca 55 min under lock. Efter ca 30 min ha resten av sellerin. Ta upp carrén och låt den vila en stund innan du skivar den i såsen tillsätt basilikano och smaka av med salt och peppar.

Risotton
Fräs löken och riset i oljan utan att de får färg tillsätt saffran och salt. Slå på vinet och varm buljong så att de täcker riset späd med mer buljong. Under tiden rör då och då när riset är klart ha i osten servera till carrén


Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background5.jpg