Vildsvinsgualach

Här gör man ett storkok och fryser in det man inte äter upp på en gång

1 kg vildsvinsgrytbitar
2 kg gul lök strimlad
3 vitlöksklyftor
3-6 msk paprikapulver rosen
2 dl matolja
salt peppar
3 tärningar hönsbuljong
3 dl vitvin
vatten

Ta en stor kastrull, värm oljan ha i löken och vitlöken låt sautera utan att få färg tills ca hälften av löken har smält, ha i köttet och paprikapulver fortsätt sautera Ca 5-10 min ha sedan i vinet, buljongtärningar och så mycket vatten att de täcker precis. Låt små puttra till köttet är riktigt mört(ca1-1,5tim) smaka av med salt och peppar.

Servera med ris eller potatis och en härlig sallad en klick creme fraiche är gott på


Receptet kommer från www.devilda.se

Logon
  1. http://devilda.se/ftp/data/bakgrund/background5.jpg